Tips


 Wat is een veilig wachtwoord?
 De veiligste wachtwoorden zijn geen wachtwoorden maar wachtzinnen.
 Het invoegen van een spatie in je wachtwoord vergroot de rekentijd om de sleutel te kraken aanzienlijk. Ook het afwisselen van hoofd- en kleine letter, het gebruiken van cijfers en leestekens werkt goed. Meerdere talen. Lees meer (Engelstalig) 

 Andere tips voor wachtwoordbeheer?
 Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord.
 Zorg dat het niet zo ingewikkeld maakt dat je het niet kunt onthouden. Wees creatief. Maak gebruik van geheugentrucjes.
 Gebruik een  wachtwoordbeheer programma zoals KeePass. Hier vind je een handleiding  over KeePass.
 Gebruik geen letters die te maken hebben met dingen die voor buitenstaanders duidelijk met jou verbonden zijn.  Namen van vrouw of kinderen of huisdier, hobby, favoriete artiest etc.

Hoe kun je je bestanden of teksten op usb sticks versleutelen en dus versleuteld uitwisselen?

 Ja dat kan met gpg4usb   Handleiding vind je hier 
 Ik had problemen met het gebruik van gpg4usb onder Linux.
 Ik probeerde deze gpg4usb  in Linux maar omdat Linux geen programma's toestaat iets uit te voeren vanuit een USB stick (een verstandige veiligheidsprocedure) moet je een paar handelingen verrichten om gpg4usb aan het werk te krijgen.
 Zonder root toegang is het enige alternatief als gebruiker de uitgepakte map gpg4usb van je usb-stick naar  je plaatselijke schijf te kopiëren, naar je home/thuis  map bijvoorbeeld.

 Zorg dan je de rechten/permissions van
 zowel gpg4usb/start_linux als gpg4usb/bin/gpg
 zo veranderd worden dat je ze kunt uitvoeren (execute). Klik rechts op het bestand, Eigenschappen, Rechten, Program: dit progamma toestaan zich als programma uit te voeren  Aanvinken.
 Als je nieuwe sleutels tijdens gebruik in Windows of elders hebt toegevoegd, hoef je alleen de map gpg4usb/keydb  te updaten (de nieuwe map van de usb-stick over de oude op je locale schijf heen te kopiëren).De bedoeling is dit aan te vullen. Suggesties zijn welkom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten